BEGIJNTJES
LAAT
BESLUIT

zondag 19 augustus een warm begijntjesfeest

Zondag 19 augustus is het weer zover. Een 200-tal enthousiaste kinderen en al even uitgelaten mama's en papa's vieren het feest van Begijntjes laat Besluit.

Zes gebuurten hebben de voorbije weken geoefend, gedanst, gespeeld, genaaid en geknutseld en willen graag in het prachtige decor van het Stadhuis hun nummertje tonen aan het publiek.

Andere jaren moeten we vaak tot 's ochtends de weerberichten afwachten om de locatie van het feest te bepalen en durft een donkere wolk voor twijfel zorgen. Dit jaar hebben de weergoden flink hun best gedaan om een zonnig sfeer te garanderen en feesten we zeker voor het Stadhuis.

Omwille van de voorspelde hitte zijn extra maatregelen genomen zodat de kinderen zoveel mogelijk in de schaduw kunnen zitten. De toeschouwers zullen het zonnetje graag trotseren met wapperende boekjes, flitsende hoedjes en op tijd een watertje. Voor de uitgedroogden is extra water voorzien.

De stoet vertrekt om 14.30 u aan het Heilig Bloedpark. Ga dus zeker de kinderen daar aanmoedigen, want ook in de stoet zingen ze de longen uit hun lijf dat ze VREUGDE GAAN MAKEN en VROEG GAAN ETEN, EN LAAT TE BED.

Vanaf 15.00 u starten de optredens van de Lindendreef, het nieuwe gebuurte Begijnhof, Boereneinde, Buizelhoek, Houvast en Westhoek. Rond half vijf ronden we af en is het even spannend afwachten tot de prijsuitreiking om 17.30 u, maar ongetwijfeld zal dan ook het feest in elk gebuurte al gestart zijn. En het blijft lang licht en warm, dus het zal wel "laat te bed" zijn.

Voorafgaand aan de optredens van de kinderen, wordt het publiek vanaf 13.30 u opgewarmd (!) door de muziek van fanfare Sint Catharina die dit jaar vergezeld worden door de Gelmelzwaaiers die hun vlaggenkunsten zullen tonen. Het is zeker de moeite om hiernaar te komen kijken en luisteren.

We wensen alle kinderen, ouders en publiek een heel fijn begijntjesfeest.