BEGIJNTJES
LAAT
BESLUIT

2011 - en zo ging het dit jaar bij de Lindendreef

Naar goede jaarlijkse gewoonte nemen wij ons voor om dit jaar ne keer goe op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor Begijntje.
Helaas… zoals altijd wordt het toch weer wat aan de late kant.


2 juli: De eerste ideeën voor het verhaal worden op een bijna-zomerse zaterdagavond neergepend aan een picknicktafel op ons speelplein bij het Hoefijzer. Andere buren zijn een stukje verderop elkaar op de petanquebaan aan het uitdagen. De kinderen spelen verstoppertje op en rond het grasveld.


27 juli: Het stukje is klaar om de geluidsopname te gaan maken. Dat gaan we bij Guy Martens doen, boven in zijne “geluidsstudio”.


31 juli: Alle “stemmen” verzamelen op zondagochtend. Ieder leest even het stukje door dat hij moet inspreken en dan gaan we van start. Ssshhht, stilte….


1 augustus: We hebben alle inschrijfstrookjes binnen en we zijn blij want we hebben weer een mooi aantal kinderen: 27, waarvan 15 jongens en 12 meisjes. Super!


11 augustus: Traditiegetrouw komen we met alle kinderen en hun mama’s en papa’s op de donderdag voor dé week van Begijn samen om op de koer van het Spijker naar het verhaal te luisteren en de rolverdeling te horen. Het gaat nu echt gebeuren!


13 augustus: We starten met de voorbereidingen. Vooral papa’s en heel veel kleine en wat grotere jongens deze keer. Onze kar wordt naar het Spijker gereden. De bakken met verf, de voorraad hout en karton en het ingekochte crêpepapier worden opgehaald. Ne grote plastiek wordt uitgespreid onder de luifel van de school, om alles daar een beetje proper te kunnen houden. En het naaiklasje wordt ingericht met de tafels.


15 augustus: Vandaag, op moederkesdag, starten we met het knippen en naaien van de eerste kostuums en wordt een begin gemaakt om de grote decorstukken te bedenken en uit te meten. Voor het inoefenen van het stukje zijn er vandaag wel wat kinderen afwezig, maar het valt mee. Het dansje en het stoetlied worden in de namiddag gemaakt.


16 augustus: Met de kostuums zijn we al goed gevorderd, maar het decor ligt nog wat achter op schema (voor zover er een schema is…). En de kinderen…, die spelen en ravotten dat het een lieve lust is. Tot ’s avonds laat als het allang bedtijd is geweest.


17 augustus: Er wordt goed gewerkt door de mama’s, de papa’s en onze jongelui. Overdag door een kleiner clubje, ’s avonds is ‘t een stuk drukker en natuurlijk mé een pintje erbij.


18 augustus: Alles begint een beetje vorm te krijgen. Gelukkig. Helaas die dag ook de grote pukkelpop-ramp. Het is het gesprek van de avond. Een aantal ouders hebben jongelui die daar vertoeven…


19 augustus: De kinderen kennen hun rol al goed en hier en daar wordt nog wat aangepast om het wat vlotter te laten verlopen of het iets beter over te laten komen. Een dikke pluim voor al onze kinderen, van de grootsten (13 jaar) tot de kleinsten (2 jaar) die zo goed hun best doen. Na elke oefenstonde staan ze netjes in de rij om 1 voor 1 een snoepje (Fruitella) als beloning te krijgen. Dat is al jaren zo.


20 augustus: aan de kostuums worden de laatste details afgewerkt en bij het decor wordt met man en macht geschilderd. Tot ver na zonsondergang. De kleinsten liggen dan al even in bed om goed uitgerust te zijn tegen de GROTE dag van morgen!!!!!!

Spannend allemaal.

Karla Lauwerens