BEGIJNTJES
LAAT
BESLUIT

Gebuurte Lindendreef

Begijntje editie 2013

Begijntje 2013 : Een nieuwe koning

Zondag 18 augustus: Gebuurte Lindendreef wint de Begijn!

De titel van het stukje was “Een nieuwe koning!” en het ging over een bijzondere wending in het leven van Albert en Paola nadat Philip de troon had beklommen. Hierdoor kwamen ze in ons mooie stadje terecht. Een verrassend verhaal met de ganse koninklijke familie, mooi uitgedoste lakeien en mini-gevangenen die later ook stoere motorrijders bleken te zijn.

Het oefenen gebeurde zoals elk jaar op de speelplaats van de lagere school van het Spijker. Er is daar genoeg ruimte om na het oefenen ook veel te spelen met elkaar.

Op zondag vlak voor het optreden verzamelde iedereen in het Spijker. Sommigen een beetje ongemakkelijk in hun crêpepapieren kostuum. Er heerste een opgewonden sfeer. Toen trokken ze in stoet naar het centrum. En natuurlijk werd er luidkeels gezongen. Heel Hoogstraten mocht het horen.

En dan kwam het grote moment op het podium voor het stadhuis. De tribunes zaten goed vol. Het werd een heel mooi optreden. Het applaus was verdiend!

En we hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij is!

 

Begijntje editie 2012 weer SUPERleuk

Begijntje 2012 : De ark van Hoogstraten

Wat hebben we weer genoten en wat was het weer de moeite van meedoen dubbel en dwars waard! Het was dit jaar trouwens wel een heel zwoele editie met temperaturen op zondag ruim boven de 30ºC. Er deden 26 kinderen mee met gebuurte Lindendreef, in de leeftijd van 3 tot 13 jaar oud.

Dit jaar stonden er weer zes gebuurten op het podium. Ja, weer eentje meer dan vorig jaar en dat is goed nieuws. De concurrentie was dus ook groter en helaas moesten we het dit jaar zonder prijs stellen. Maar aan ieders inzet en enthousiasme heeft dat niet gelegen!

En wat de kinderen er zelf van vonden, kun je hieronder lezen.

"Onze kerktoren was dit jaar wel heel erg hoog, 6 meter! Daar hebben we op zaterdagavond nog superlaat aan geschilderd. De Maya-tempel vond ik ook heel mooi, vooral met al de versieringen. Het was een echt juweeltje J."

"We hadden ook hele mooie varkens, koeien, aardbeien en een mini-begijnhof geknutseld. Precies echt allemaal."

"We gingen het verhaal inspreken bij Guy Martens en dat was heel leuk. Het verhaaltje zelf vond ik wel wat grappig. En het toneeltje was een succes."

"Ellen, Karen en Beth hebben ons het toneeltje en de dansjes aangeleerd. Dat deden ze heel goed, vond ik. Als we het stoetlied zongen, dan deden we dat zo hard als we konden."

"Het oefenen voor het stukje was cool, zeker omdat we daarna altijd een lekker snoepje kregen. En als we klaar waren, dan gingen we voetballen, ketsen of fietsen. Of meehelpen met het knutselen."

"Op zondag waren we heel fier de mooie kleren te mogen dragen. Dit jaar hebben we ze niet stuk gemaakt. De Maya-priester en de andere Maya’s leken net echt in hun kostuums, met veel goud en kleurige versieringen."

"Doordat het zo snikheet was geweest, zag mijn buik toen we thuiskwamen helemaal bruin van mijn crêpepapieren rok. Dat ging er gelukkig snel af na een duik in het zwembad."

"'s Avonds hebben we lekker gegeten op de BBQ. Iedereen was er en het was supergezellig omdat we met het mooie weer buiten konden zitten."

"Ik vond de uitstap naar het zwembad het tofst, vooral de turbotol was leuk. Ook de golven waren geweldig en de frieten waren superlekker. Ik hoop dat we nog eens zo iets leuks gaan doen."

   

2011 - en zo ging het dit jaar bij de Lindendreef

Naar goede jaarlijkse gewoonte nemen wij ons voor om dit jaar ne keer goe op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor Begijntje.
Helaas… zoals altijd wordt het toch weer wat aan de late kant.


2 juli: De eerste ideeën voor het verhaal worden op een bijna-zomerse zaterdagavond neergepend aan een picknicktafel op ons speelplein bij het Hoefijzer. Andere buren zijn een stukje verderop elkaar op de petanquebaan aan het uitdagen. De kinderen spelen verstoppertje op en rond het grasveld.


27 juli: Het stukje is klaar om de geluidsopname te gaan maken. Dat gaan we bij Guy Martens doen, boven in zijne “geluidsstudio”.


31 juli: Alle “stemmen” verzamelen op zondagochtend. Ieder leest even het stukje door dat hij moet inspreken en dan gaan we van start. Ssshhht, stilte….


1 augustus: We hebben alle inschrijfstrookjes binnen en we zijn blij want we hebben weer een mooi aantal kinderen: 27, waarvan 15 jongens en 12 meisjes. Super!


11 augustus: Traditiegetrouw komen we met alle kinderen en hun mama’s en papa’s op de donderdag voor dé week van Begijn samen om op de koer van het Spijker naar het verhaal te luisteren en de rolverdeling te horen. Het gaat nu echt gebeuren!


13 augustus: We starten met de voorbereidingen. Vooral papa’s en heel veel kleine en wat grotere jongens deze keer. Onze kar wordt naar het Spijker gereden. De bakken met verf, de voorraad hout en karton en het ingekochte crêpepapier worden opgehaald. Ne grote plastiek wordt uitgespreid onder de luifel van de school, om alles daar een beetje proper te kunnen houden. En het naaiklasje wordt ingericht met de tafels.


15 augustus: Vandaag, op moederkesdag, starten we met het knippen en naaien van de eerste kostuums en wordt een begin gemaakt om de grote decorstukken te bedenken en uit te meten. Voor het inoefenen van het stukje zijn er vandaag wel wat kinderen afwezig, maar het valt mee. Het dansje en het stoetlied worden in de namiddag gemaakt.


16 augustus: Met de kostuums zijn we al goed gevorderd, maar het decor ligt nog wat achter op schema (voor zover er een schema is…). En de kinderen…, die spelen en ravotten dat het een lieve lust is. Tot ’s avonds laat als het allang bedtijd is geweest.


17 augustus: Er wordt goed gewerkt door de mama’s, de papa’s en onze jongelui. Overdag door een kleiner clubje, ’s avonds is ‘t een stuk drukker en natuurlijk mé een pintje erbij.


18 augustus: Alles begint een beetje vorm te krijgen. Gelukkig. Helaas die dag ook de grote pukkelpop-ramp. Het is het gesprek van de avond. Een aantal ouders hebben jongelui die daar vertoeven…


19 augustus: De kinderen kennen hun rol al goed en hier en daar wordt nog wat aangepast om het wat vlotter te laten verlopen of het iets beter over te laten komen. Een dikke pluim voor al onze kinderen, van de grootsten (13 jaar) tot de kleinsten (2 jaar) die zo goed hun best doen. Na elke oefenstonde staan ze netjes in de rij om 1 voor 1 een snoepje (Fruitella) als beloning te krijgen. Dat is al jaren zo.


20 augustus: aan de kostuums worden de laatste details afgewerkt en bij het decor wordt met man en macht geschilderd. Tot ver na zonsondergang. De kleinsten liggen dan al even in bed om goed uitgerust te zijn tegen de GROTE dag van morgen!!!!!!

Spannend allemaal.

Karla Lauwerens