BEGIJNTJES
LAAT
BESLUIT

Gebuurten

Begijntje editie 2013

Geschreven door Gebuurte Lindendreef donderdag, 22 augustus 2013 16:54

Begijntje 2013 : Een nieuwe koning

Zondag 18 augustus: Gebuurte Lindendreef wint de Begijn!

De titel van het stukje was “Een nieuwe koning!” en het ging over een bijzondere wending in het leven van Albert en Paola nadat Philip de troon had beklommen. Hierdoor kwamen ze in ons mooie stadje terecht. Een verrassend verhaal met de ganse koninklijke familie, mooi uitgedoste lakeien en mini-gevangenen die later ook stoere motorrijders bleken te zijn.

Het oefenen gebeurde zoals elk jaar op de speelplaats van de lagere school van het Spijker. Er is daar genoeg ruimte om na het oefenen ook veel te spelen met elkaar.

Op zondag vlak voor het optreden verzamelde iedereen in het Spijker. Sommigen een beetje ongemakkelijk in hun crêpepapieren kostuum. Er heerste een opgewonden sfeer. Toen trokken ze in stoet naar het centrum. En natuurlijk werd er luidkeels gezongen. Heel Hoogstraten mocht het horen.

En dan kwam het grote moment op het podium voor het stadhuis. De tribunes zaten goed vol. Het werd een heel mooi optreden. Het applaus was verdiend!

En we hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij is!

 

We zijn vertrokken

Geschreven door gebuurte Begijnhof zaterdag, 10 augustus 2013 11:49

Al een weekje naaien, repeteren, knutselen en frutselen achter de rug. We hemmen der woak dees joar veul geusting in !!!

   

De zomer komt eraan!

Geschreven door Gebuurte Buizelhoek woensdag, 01 mei 2013 14:41

Zoals de meeste gebuurtes is er al gestart met het verhaal in de paasvakantie.

Dus nu even melden dat we hier bijna mee klaar zijn, nog net de puntjes op de I en klaar is kees.

Het beloofd weer een schitterende editie te worden, we hebben er al volop zin in!

   

Begijntje editie 2012 weer SUPERleuk

Geschreven door Gebuurte Lindendreef donderdag, 20 september 2012 20:13

Begijntje 2012 : De ark van Hoogstraten

Wat hebben we weer genoten en wat was het weer de moeite van meedoen dubbel en dwars waard! Het was dit jaar trouwens wel een heel zwoele editie met temperaturen op zondag ruim boven de 30ºC. Er deden 26 kinderen mee met gebuurte Lindendreef, in de leeftijd van 3 tot 13 jaar oud.

Dit jaar stonden er weer zes gebuurten op het podium. Ja, weer eentje meer dan vorig jaar en dat is goed nieuws. De concurrentie was dus ook groter en helaas moesten we het dit jaar zonder prijs stellen. Maar aan ieders inzet en enthousiasme heeft dat niet gelegen!

En wat de kinderen er zelf van vonden, kun je hieronder lezen.

"Onze kerktoren was dit jaar wel heel erg hoog, 6 meter! Daar hebben we op zaterdagavond nog superlaat aan geschilderd. De Maya-tempel vond ik ook heel mooi, vooral met al de versieringen. Het was een echt juweeltje J."

"We hadden ook hele mooie varkens, koeien, aardbeien en een mini-begijnhof geknutseld. Precies echt allemaal."

"We gingen het verhaal inspreken bij Guy Martens en dat was heel leuk. Het verhaaltje zelf vond ik wel wat grappig. En het toneeltje was een succes."

"Ellen, Karen en Beth hebben ons het toneeltje en de dansjes aangeleerd. Dat deden ze heel goed, vond ik. Als we het stoetlied zongen, dan deden we dat zo hard als we konden."

"Het oefenen voor het stukje was cool, zeker omdat we daarna altijd een lekker snoepje kregen. En als we klaar waren, dan gingen we voetballen, ketsen of fietsen. Of meehelpen met het knutselen."

"Op zondag waren we heel fier de mooie kleren te mogen dragen. Dit jaar hebben we ze niet stuk gemaakt. De Maya-priester en de andere Maya’s leken net echt in hun kostuums, met veel goud en kleurige versieringen."

"Doordat het zo snikheet was geweest, zag mijn buik toen we thuiskwamen helemaal bruin van mijn crêpepapieren rok. Dat ging er gelukkig snel af na een duik in het zwembad."

"'s Avonds hebben we lekker gegeten op de BBQ. Iedereen was er en het was supergezellig omdat we met het mooie weer buiten konden zitten."

"Ik vond de uitstap naar het zwembad het tofst, vooral de turbotol was leuk. Ook de golven waren geweldig en de frieten waren superlekker. Ik hoop dat we nog eens zo iets leuks gaan doen."

   

De reis van de begijn

Geschreven door gebuurte Begijnhof woensdag, 19 september 2012 22:06

Daar is ze dan... de Wisselbegijn. We durfden er alleen maar van te dromen.

Op het einde van een fantastische dag verscheen ze op 't Hof.

Wil je haar avonturen volgen terwijl ze ons gebuurte ontdekt, kijk dan snel op onderstaande Facebook-pagina:

https://www.facebook.com/dereisvandebegijn

Met dank aan Laura!

Als je geen lid bent van facebook kan je de reis ook meebeleven op onze website:

www.gebuurte-begijnhof.be

   

Pagina 1 van 2